Sommerfest a la Tenere

Alt var som det skulle være........

Det eneste som manglede var sommeren!


af Peter Kr. Riber


Traditionen byder at Krusefix og Jens arrangerer og står for en sommerfest for medlemmer af Tenere.dk. Således kom der også i år en indbydelse på kalenderen. Uagtet jeg ikke er den hurtigste knallert i skoven, nåede jeg at melde mig til, betale og ....... fortryde min tilmelding!


Vejrudsigten lovede regn. Ikke småregn, men i større mængder. Og jeg var ærlig talt ikke opsat på at tilbringe en weekend i vådt tøj, i et telt hvor dugen virkede som trommskind for dråber der trommede i crescendo. Men nærig og lidt stolt som jeg er, ville jeg ikke melde fra! For hulen, jeg har jo oss været våd tidligere. Og er altid blevet tør igen.

   Uagtet jeg ikke bryde rmig om at køre i regn, selv om jeg har kørt rigtig mange kilometer på motorcyklen i regnvejret, vænner jeg mig ALDRIG til det. Jeg bliver altid våd, også selv om jeg har et dyrt sæt regntøj som jeg tager på. Uanset jeg har købt handsker og støvler, som ifølge producent og sælger, skulle være vandtætte, er de det ALDRIG. Men min Schuberth E1 hjelm, har bestået sin prøve i at være fantastisk, også når det regner *s*. Luftgennenstrømningen er så fornem at selv mine briller ikke dugger til. Og - jeg tror - solskærmen, det sorte plaststykke der skygger for solen, også er medvirkende til, at visiret ikke bliver vådt på indersiden. Det har altid været et problem med visir, at når det regner og man holder stille, er man nødt til at åbne visiret for at holde briller og visir dugfri. Hvilket som oftest resulterer i at der kommer vand/dråber på indersiden. Og de er meget vanskelige at fjerne, med det resultat, at udsynet bliver skæmmet af spejlinger og mønstre, forårsaget af drøber der løber på indersiden!


Tilbage til dagens udflugt. Jeg pakkede alt det nødvendig på cyklen, aka den den lille Yams. Programmet indeholdt fællestur, som med garanti ville indeholde mange veje uden fast overflade = off road. Derfor valgte jeg den lille Yams i stedet for den Gamle Svingæder. Dernæst på med tøjet. Finde første gear. Og afsted.

   Første stop var OK tanken ved Vandel, hvorfra der var få km til Vingsted, hvor jeg skulle møde Jens og Krusefix, med "fuldtanket" motorcykel. Medens de dyre dråber ramte den smule benzin der var tilbage i tanken, kiggede jeg lidt rundt på pladsen. Flot linet op på p-pladsen stod 5 kæmpe store mobilhomes med norske nummerplader. Foran disse stod en håndfuld mænd og diskuterede, ivrigt pegende mod sydvest. Jeg drejede hovedet og kiggede i den retning de pegede! Jeg forstod en fin hentydnig!


I hast iførte jeg mig mit regntøj. Himlen over Vandel  by lidt borte, var sort. Sceneriet lignede noget i retning af, "natten kom løbende" fordi den havde glemt noget, da den forsvandt denne morgen! Ok, det holder nok op igen, tænkte jeg. Knappede hjelmen på hovedet og fortsatte mod målet, fulgt godt på vej af et tordenbrag efterfulgt af kæmpe vanddråber. Fremme - godt våd for ikke at sige gennemblødt, ved Vingsted Centret, mødte jeg de to andre.

   Krusefix var ankommet få min. inden jeg dukket op.. Han var lige så våd som jeg. Også Jens var våd, men han havde ikke haft fornøjelsen af selve tordenbygen. Han måtte nøjes med den forholdsvis stille regn der fulgte efter skyllen!

Der er ingen billeder fra turen mod Campen, hvor "sommerfesten" skulle afvikles. Vi gjorde mnemlig ingen stop, selv om Krusefix mente han skulle have en smøg ved hver rundkørsel. Personligt har jeg en teori om, at han - trods alt - syntes det var for meget at forlange af vores tålmodighedsgen?


Vel fremme blev der hygget under presenningen! Nogen var kørt tidligt til MCTC Touring Camp i Nødager på Djursland. De havde ikke fået regn undervejs, men havde selvfølgelig læst vejrudsigten, og taget deres forholdsregler, som vi der ankom senere nød godt af.  Flere havde nemlig medtaget store presenninger, som de havde spændt ud mellem træerne, således vi kunne komme i ly og sige goddag!

Forud for sommerfesten havde der været en lille disput om hvorvidt man måtte have kæledyr med til træffet. Snakken endte med at det måtte man gerne. Dorte kom derfor med sovedyret Kenny, en sød kænguru, hun har haft med hjem fra en tidligere tur til Australien. Deres ankomst så således ud *s*


Stemningen under den grønne dug fra T-Hansen eller Jysk var kæmpe fin. Alle fandt en plads i ly for vejret, og fortællinger af mere eller mindre sandsynlig eller sandfærdig oprindelse blev fortalt, med glæde i stemmerne og glimt i øjnene.


En tilbagevendende vending var: Det bliver tørvejr i morgen! Aftenen sluttede omkring bålet, som Jens smed flere liter benzin på inden det lykkedes (tappet fra flere motorcykler). Bålet blev så varmt, at selv det mest våde træ, blev glødernes bytte.

Morgenen kom med ............... tra trate ra tra tra: Tørvejr - jubiiiiiiiiii og hej hvor går det godt.


Vi var afsted. Lejligheden var Sommerfesten, og nu var sommeren kommet til Djursland. At den så kun varede én dag, er jo bare ærgerligt. Men heldigt det netop var den lørdag hvor vi, glade medlemmer af Tenere.dk, skulle på fællestur!


Morgentoilettet blev overstået medens solen forsøgte at tørre det grønne løv på træerne og fjerne "duggen" fra teltene. Derefter var det spændende at gå til morgenmaden på Touring Campen. Historien gik om at Mette Marie og Kim, der er nye forpagtere på campen, havde ændret "morgenmad udbudet". Og ja, det må man sandelig sige! Og det var en skøn oplevelse at aflevere den aftenen i forvejen indkøbte morgenmadskupon, og gå gennem døren ind til buffeen. Krusefix måtte lige klø sig i nakken førend han kunne bestemme sig for hvad han gerne ville indlede morgenmåltiden med.

Alle glæder sig til lørdagens fællestur. Turen er "genbrug" fra år til år, men forholdene skifter. Således var ruten i år temmelig våd! Ikke overraskende, med alt det regn, Guderne har velsignet Danmark med. (Gad egentlig nok vide hvem det er i Tenere.dk der har opført sig så dårligt, at ......... Nå, det finder jeg nok aldrig ud af!)


Fællesturen indledes med samling ved indkørslen. Herefter går det derud ad..........

   Tøseklubben, de fire quinder der var med i år, holdt rådslagning inden afgang. En enkelt maskine måtte have starthjælp. Nogen blev ikke færdige med at ryge, inden Krusefix viftede med hånden, piftede og svang benet over cyklen, som tegn på at vi skulle afsted.


Første stop var ved Udbyhøj Kabelfærge. Opholdet blev lidt længere end beregnet. Vel fremme ved opmarchbåsene, manglede én ekvipage! Jens på sin "Skrigeskinke", en to-takts Yamaha med nemt og overskueligt kubiktal, var kørt varm! Hvor mange afgange vi lod sejle uden at køre ombord, talte jeg ikke, men den korte version af historien er: Jens vendte om. Senere fik vi at vide han var listet hjem til Esbjerg for at bytte motorcykel! Sejt - der er trods alt nogle kilometer frem og tilbage.

Dagens første stunt blev gennemført med et dybere hul i markvejen som afsæt. Resultat var et bukkespring, som forårsagde at et stk. Yamaha "vendte forlygterne" mod de bagfra kommende! Der skete kun mindre materile skade. Efter lidt hjælp til at rejse cyklen, var vi atter afsted. Iøvrigt på et herligt stykke meget varierende underlag, med flot natur til den ene side, og velplejede marker til den anden.


Hele ruten var en flot rundvisning i området. Vi kørte på skønne små asfalterede veje. Under den omkr. 200 km lange tur kæmpede vi - nogle -med sten, grus, sand, vand, mudder og andet ikke fast underlagt. Vi nåede endda også at køre på 2-sporet motorvej. Men bemærk: Ingen kom til skade i forbindelse med fællesturens afvikling.

   Alle havde en herlig dag. Frokost- og andre pauser kom med passende mellemrum. Alt klappede - også vejret, som det tydeligt fremgår af billederne.

   Også ordensmagten var ude og lufte motorcyklerne!

Lørdagens andet højdepunkt, fællesspisningen, blev en rigtig hyggelig affære. Jesper formand, Krusefix og Jens stod for grillning af grisebøffer, grisetarme med indhold og boller fra ............ nå, jeg ved ikke lige hvem der havde trillet bollerne! Men det er også ligemeget. Det smagte altsammen godt, noget smagte lidt mere brændt end andet! Dertil var der kold kartoffelsalat og noget grønt i en stor bakke (som der faktis blev spist en hel del af, skulle jeg hilse og sige. Jeg ved det, for jeg var så heldig at være den der sad ud for bakken, og da den var for stor at sende rundt, var det undertegnede som gang på gang måtte lægge min gaffel og være behjælpelig med at øse op til dem der sad længere væk, så armene ikke kunne nå fadet. *s*)


Efter maverne var godt fyldte, afslørede Krusefix han havde en hilsen fra klubben med til sommerfestdeltagerne. Nemlig en romis, som klubben sponsorerede. Den gjorde godt, men portionen var - for mig og en del flere - for stor! Og, skal jeg være dessertanmelder et øjeblik, så manglede den meget i at nå samme høje kvalitet, og give gane og smagsløg samme gode oplevelse, som den romis tidlligere forpagter, Anette, lavede.


Nogen synes romisen manglede rom *s*

Hej Mor <3

Lørdagen var go. Fællesturen var herlig. Stemningen i top. Ekvipagerne i bedste dagsform. Vejret (igen igen) var herligt tilpas varmt og ingen regn.

Aftenen perfekt med go og rigelig mad, skønne alkoholiske drikke. Historie fulgte på historie fra ind- og udlandsture. Alle havde noget at bidrage med. Hyggen bredte sig med stor hast. For undertegnede var det første gang jeg var med til sommerfesten. Men det var ikke sidste gang!


Tilbage er kun at slutte min RR. Det hedder sig, at når enden er go, er alting godt. Jeg er helt enig.

   Alt klappede og alle havde en dejlig weekend. Det er mit indtryk, og det er også min helt subjektive bedømmelse! Jeg deltager gerne igen, regn eller ej. Sommerfesten er afviklet og jeg ser frem til andre ture, udflugter, weekender og eventyr med Tenere.dk


Tak til arrangørerne og alle der deltog. I er en skøn broget flok af dejlige mennesker.


Knus og bmwenliGSt

Peter