Navnet er valgt med omhu

"BikeAdvenTurist"

- er valgt fordi det passer

Navnet til min hjemmeside er en sammentrækning af "motorcykel, eventyr og turist”.

Senest har jeg oversat navnet til engelsk: Bike Adventur Turist = BikeAdvenTurist

Jeg satte et ".com" bagefter, fordi jeg - måske - en dag også vil skrive mine RideReports på engelsk!


Bike'n eller som jeg foretrækker, på dansk, motorcyklen er en gul BMW R1200 GS fra 2005.

Købt i maj måned 2008 med 40.000 km på tælleren. Nu,oktoberj 2022 har tælleren rundet 345.000 km
Tidligere i '22 købte jeg Yamaha XT600, som jeg er mægtig glad for. Den bruges flittigt til de 'sjove' ture, 

som oftest foregår udenfor asfalten.

Adven' – forkortelse af adventur, som fremmedordbogens definerer: ”hvad der kan ske,
fantastisk fortælling der ofte bevæger sig uden for naturlovene og almindeligvis ender som man
ønsker det”.

Min definition: oplevelser der kommer når man , er på vej med vågne øjne, opmærksomme ører og åbent sind.

Turist – er en ”lystrejsende” en person (mig), på rejse, fortæller fremmedordbogen.

   Sat sammen bliver det til BikeAdvenTurist, som jeg fandt var et godt navn til min hjemmeside *s*

    Det er mit håb jeg kan give alle der besøger min hjemmeside en oplevelse. Kig i menu'en og find en eller flere historier du vil læse, se billeder eller blot scanne for at danne dig et overblik.

   Bemærk venligst: Jeg har fuld copyright på al tekst og alle billeder! Det beder jeg dig aceptere. Hvis du ønsker at bruge et citat, er du velkommen, men jeg vil gerne have dig til at fortælle hvor du hentede citatet. Hvis du ønsker at bruge et foto, kan du sikker opnå tilladelse, men husk: Spørg mig inden du anvendet billedet. På forhånd tak.

 

Go fornøjelse med læsningen

bmwenliGSt

Peter Kr. RiberVejen til oplevelser og eventyr

er tæt forbundet med mine motorcykler


BikeAdvenTurist.com redigeres af undertegnede. Her ”tegner og fortæller” jeg om mine interesser:
fotografering, natur, motorcykel og lysten til at rejse og opleve. Via små og større fortællinger,
Ride Reports og reportager, nogle i ord, nogle i billeder og andre med både tekst og fotos, får du
som gæst her på siden, et indblik i hvem jeg er, hvad jeg bruger min tid til, hvor og hovrnår jeg ser
hvad og hvordan jeg oplever dagen, ugen og året.


Mange af mine oplevelser er knyttet til mine motorcykler, min ”Gamle Gule”, en BMW R1200GS fra
2005. Desuden har jeg hang til lidt lettere off road kørsel, og dertil har jeg ofte købt en mindre cykel.
Det har for eks. været en ”Yams”, en Yamaha XT600E. En fin størrelse motorcykle, som. 
Min motorcykler har været løftestænger og grænsenedbrydere til mange skønne oplevelser,
pudsige indskydelser, hyppige overspringshandlinger og ikke mindst, bindeled til mange dejlige
mennesker, hvoraf flere er blevet mine bedste venner.

Jeg har hang til stort benzinforbrug, og kører gerne langt ad små og mindre veje, med og uden fast
underlag. Alene eller sammen med gode venner.


Carpe Diem caveat emptor


Jeg tror på og lever mest muligt efter ”Carpe diem, caveat emptor”, altså jeg griber nu’et, nyder og udnytter dagen og tiden, medens jeg har den. Lever mest når blodet bruser gennem kroppen og der sker noget aktivt.

   Lysten til at komme af sted på motorcykel er permanent stor. Allerede inden jeg var fyldt 18 startede min motorcykelkarierre. Uden lovlig beføjelse til at køre på motorcykel, købte jeg en ældre MZ, som jeg brugte frem og tilbage på arbejde og til teori- og køreundervisning!   

   Kørelæreren var hysterisk. I utvetydige vendinger fik han indprentet jeg ikke måtte komme tættere end 250 m på hans matrikel, d.v.s. undervisningslokalet. I betragtning af jeg kun havde 7 køretimer i alt, 4 til bil og 3 til motorcykelkortet, blev det begrænset hvor meget motion jeg fik af den parkeringsordning.

    Fik jeg fortalt jeg bestod såvel teori som praktiske køreprøve i første hug? Siden har jeg så erhvervet kørerkort til alle kategorier. Alle prøver bestået første gang *s*. Dog har jeg ikke lovlig hjemmel til at føre motorcykel med sidevogn.

   

Efter MZ'eren, fulgte flere (læs: mange) andre motorcykler, samt en Vespa scooter.. De blev brugt til almindelig transport til og fra arbejde, såvel sommer som  vinter. Selvklart holdt jeg også ferie med telt og motorcykel, mest  indenfor landets grænser.

 

Historierne er mange. Flere egner sig bedst til at blive fortalt omkring et hendøende bål, i gode venners lag, medens man sidder og drikker en kop øl eller flere, så  hukommelsen langsom slækkes. Når den "store pære" slukkes, natten sænker sig, alkoholen begynder at virke, er det også nemmere at følge læresætningen om, at man ALDRIG må lade sandheden stå i vejen for en go historie. Desuden, ingen husker noget dagen efter.


Undervejs i livet har jeg altid haft en drøm om en lille bil og en stor motorcykel. Det har jeg så også haft. Nu har jeg 2 motorcykler og ingen bil, og funfaktoren er steget væsentligt.

   Gennem nogle år levede jeg modellen: Villa, Vovse og Volvo, oversat til familie (m/3 drenge), egen forretning drevet med bankens pengetank i ryggen, i kreditforeningens ejendom, 2 biler og meget lidt fritid.

   Vendte tilbage til motorcykelen i 1997, ved lidt af en tilfældighed. Men jeg blev i løbet af meget meget kort tid, åh så klar. Igen Drømmene vågnede og jeg blev på det nærmeste slået omkuld af længslen efter 2 hjulet-transport m/motor, forstås.


Siden begyndelsen af dette årtusinde har forskellige begivenheder gjort jeg har næsten uindskrænket rådighed over egen tid. Heldige mig *s*

   Min ægteskabelige stand er igen "ægte viet" med jordens dejligste kvinde (for mig) og børnene er for længst flyttet hjemmefra. "Tiden er min egen”,bl.a. takket være mange års indbetaling til efterløn, hvilket, sammen med et faktum jeg har to motorcykler, én vinter- og en sommercykel, giver mig mulighed for at køre en tur på motorcykel,når jeg har lyst.

   Uanset om jeg vil besøge venner og familie, eller på udflugt eller vil afsted for at nå frem til en begivenhed jeg gerne vil deltage i, så hedder det motorcykel. Andre gange kører jeg udelukkende med det formål, at mærke motorcyklen.


Med kort varsel er jeg klar til at køre en tur. Jeg holder meget af at se og opleve verden hen over styret på min motorcykel.

  Som en tørstig sjæl, drikker jeg af eventyret og nyder livet i fulde drag. Hvis du har lyst til at se og læse om mine eventyr, laver jeg reportager i billeder og ord, som bliver oploadet her på siden. Kig ind på siden "RideReports" og vælg historier fra menuen.


En del af min tid bruger jeg på at dygtiggøre mig som motorcykelinstruktør. Gennem MCTC (en landsdækkende motorcykelklub) har jeg bestået en diplomuddannelse.

   Jeg tilbyder  "kom godt  afsted", eller som jeg hellere vil kalde det,  "kom og leg med din mc og bliv en bedre motocyklist-"kurser.  hvor jeg håber alle der deltager, får bedre oplevelser og større  lyst til at køre på deres tohjulede. Samtidig får deltagerne genopfrisket deres færdigheder som fører af motorcykel, hvilket i sig selv giver mere lyst til at komme afsted, og gavner sikkerheden for alle i trafikken. Kontakt mig for yderligere oplysninger.


Desuden kører jeg, som du sikkert allerede har fået et indtryk af, mange ture i ind- og udland.

   

Skulle du have lyst til mit selskab på en tur, så kontakt mig! Måske er jeg en ven du bare ikke har mødt endnu? Har du lyst til at få en guidet tur rundt i det SydVestJyske/SydDanske, kontakt mig og jeg skal gerne vise dig rundt i ”min baghave”.


Kære læser / følger / gæst / kendt som ukendte ven,

jeg måske bare ikke har mødt endnu :-)


Nedenfor kan du skrive en hilsen/sende en mail til mig. Du kan kommentere på det du ser/læser, du kan sende en bemærkning, dele din glæde eller frustration, i det hele taget skrive din uforbeholdne mening om min hjemmeside og det jeg har valgt at vise på siden.

Det du skriver, sendes til mig og andre kan ikke se hvad du har skrevet.


Skriv dit navn, din mail og din kommentar, tryk på send, og øjeblikket efter lander din besked i min indboks.

Derefter får du et svar lige så hurtigt jeg kan nå det.

 

Jeg håber du finder tid og lyst til at kommentere, hvis besøget på min hjemmeside har sat nogle tanker igang hos dig.

På forhånd tak *s*


bmwenliGSt

Peter

Dit navn*
Din e-mail*
Din besked*