Mit personlige udstyr

Sådan passer jeg på mig selv


Af Peter Kr. Riber

Forrest i mit hoved spøger denne sætning: Carpe diem? Caveat emptor / Lev i nuet. Gem ikke til fremtiden.
Det er en vejviser og rådgiver til, hvordan jeg skal afveje og vælge hvad jeg ønsker at gøre. Når det gælder motorcykel, er det sådan, at det er mit transportmiddel, men også en evig kilde til oplevelser. Jeg elsker at køre motorcykel, og det holder aldrig op. Er det regnvejr, ja, så regner det, og jeg kan ikke gøre noget ved det. Skal jeg afsted længere væk end mine ben synes det er ok at bære mig, så hedder det næsten altid: Motorcykel.

   At køre motorcykel er farligt, siger alle, og ja, jeg har da også haft flere uheld med brækkede eller ødelagte lemmer. Aldrig noget helt alvorligt, hvilket jeg tror skyldes jeg er go til at køre motorcyklen! (JA ja, jeg ved godt det kun er mig der siger sådan, men lad mig blive i troen, så kommer jeg nok også helskindet gennem de sidste - mange mange - år af mit aktive motorcykel kørende liv.

  Historien om mit udstyr vil jeg starte med hovedet:


Schuberth E1 med SRC samtale system


Til at beskytte mit hoved har jeg en Schuberth E1 hjelm, som jeg er fantastisk glad for. Pasform og funktion passer perfekt til den form mit hoved har. Den indbyggede solbriller har en fin styrke, som passer til de fleste "solskins- og fintvejr" situationer. Hjelmen er forberedt til - og min hjelm er monteret med Schuberths eget SRC kommunikations system. Solskærmen, den sorte skygge fastgjort sammen med visiret, er- selvfølgelig - justerbar, og indstillet således den skygger for solen, i de flest mulige vinkler. Kun når solen reflekteres af våd vejbane, eller solen står meget lavt på himlen, kan det knibe med at skygge.

   Alt i alt er jeg yderst tilfreds med hjelmen. Det skal dog nævnes at hjelmen, på trods af god luftgennemstrømning, hurtig bliver varm og klæbrig når jeg kører off road / endouro. Jeg er typen der kampsveder, også i det daglige, så det må jeg nok bare lære at leve med.

   E1-hjelmen bruger jeg såvel til off road og endouro, som til ture og udflugter på asfalten.

   Jeg har over årenen haft mange hjelme hvor der står Schuberth som producent. Se hvilke hjelme jeg har pakket "mit hoved ind i : her.


På billedet demonstrerer en af mine gode venner hvor nemt det er at montere SRC systemet i min E1 hjelm

Halsedisser

Næste punkt er halsen, hvor jeg har en "halsedisse", en halsvarmer, også kaldet en buff. Jeg har flere forskellige, som jeg benytter i flæng. Nogen gange har jeg to på samtidigt. De fleste af dem jeg har er af stof. Én er af neopren, som jeg benytter om vinteren. Da jeg ikke har nogen foretrukken halsedisse, nævner jeg ikke procucent navne. Tænker de fleste er nogenlunde ens, uanset hvilket navn der står på det lille mærke, syet fast i et hjørne.

KLIM Badland Pro - jakke og bukser


2022.10: Efter rigtig mange år, hvor jeg har haft mange forskellige mærker motorcykel tøj, har jeg nu fundet tiden er moden til at prøve et sæt KLIM tekstiltøj. Valget faldt på KLIM Badland Pro er, som det hedder i salgsteksten fra Jens Winther, Roskilde, et Top of the line premium Gore-Tex pro sæt.
Hvad det indebærer, vil jeg over de næste mange måneder erfare, og fortælle om her på siden.


Jens Winther fortsætter sin salgstale med at fastslå, at med et Badlands pro sæt er man sikret et sæt tøj som kan opnå alt! KLIM bruger lag på lag konstruktion, så man styrer selv hvor varmt tøjet skal være med mid og base-layers, yderskallen (Badlands pro), skal nok sørge for at holde dig tør, ventileret, kølig og frem for alt godt beskyttet!
Klim Badland Pro får følgende ord med fra salgspanelet:

  • Gore-Tex pro 3lags lammineret membran
  • D3O Skulder, albue, ryg, hofte, lænd, bryst og knæbeskytter, alt i lvl. 2
  • Ekstrem slidstærk, grundet fuld Cordura jakke med Armacor og superfabric forstærkninger på impact areas
  • integreret Aggressor Cool undertøj i jakken, så dit sved bliver afviklet. Dette hjælper også med at holde dig kold når du har det varmt
  • 12 ventilationsåbninger i jakken og 4 i bukserne
  • Integreret nyrebælte, som giver god støtte i lænden, samt øger komforten, da vægten bliver fjernet fra skuldrende.
  • Plads til Hydro-pack, med den integreret lomme i ryggen. Hydro-pack skal dog købes separat.


Jeg har investeret i såvel bukser som jakke, og er nu meget spændt på at køre ud i Fædrelandet, såvel som i det store Udland, iført KLIM jakkesættet :-)

Hvis sætter er vandtæt, er det det første motorcykel-tekstil-tøj jeg har kørt med, hvor udsagnet "Vandtæt" kommer til sin ret. Ingen af de andre sæt jeg til dato har kørt med, har været vandtætte, på trods af divserse reklamers påstand om det modsatte.


Første tur i regn: Den første tur i 2023 blev turen hvor jeg udsatte mit KLIM Badland Pro for tæt regn. Læs min lille reportage om de første erfaringer med at køre i 'silende vedvarende regn her.

KLIM Badland Pro bukser

Monument Gray





KLIM Badland Pro jakke

Monument Gray

DANE motorcykel beklædning


Update okt. 2022: Mit DANE tøj er pakket ned i en kasse. Afløseren hedder KLIM Badland Pro, som du kan læse om ovenfor.


Den korte version: jeg befinder mig rigtig godt i tøjet, DANE Reykholt jakke og DANE Brøndby II bukser, og kan varmt anbefale tøjet.

Engang sidst på året 2018 var tiden inde til at søge efter nyt motorcykel dress. Når jeg tidligere havde behov for nyt, fulgt jeg almindeligvis en pludselig indskydelse og ”fandt” noget som passede i størrelse og opfyldte de krav jeg havde til udluftning, lommer, beskyttelse m.m. I forbindelse med jeg i efteråret 2018 havde bestilt fragt med skib til motorcyklen, og flybillet til mig selv, ville jeg gribe sagen med nyt tøj anderledes an, end tidligere forsøgt (se reportagen her).
   Jeg spurgte på Facebook efter erfaringer med DANE motorcykel beklædning, som jeg havde hørt meget godt om. Især var jeg meget orienteret mod at høre om tøjet er vandtæt, er rart at have på, har en god pasform, har gode udluftnings muligheder og anvendelige lommer! I løbet af kort tid fik jeg mange svar. Svarene gik fra rimelig neutrale til stor begejstring. Især var rigtig mange særdeles tilfredse med hvor vandtæt tøjet var............

Læs min anbefaling af DANE Limfjord II / Reykholt jakker og Brøndby II bukser her

Leat D3 AirFit body armour

2017.02.10. I løbet af vinteren kom jeg på en tanke........

Mit personlige udstyr skal deles i to sæt. Et sæt som fortrinsvis skal dække mit behov for sikkerhed når jeg kører asfalt, og et andet skal dækker behovet når jeg kører offroad og endouro spor.

   Indtil 2017 har jeg kun haft samme sæt og brugt det all the way round. I store træk har det virket efter hensigten, men jeg har ofte, næsten hver gang jeg har været afsted på en off road tur, kampsvedt efter ganske kort tid. Grunden til dette er, at chaufføren skal arbejde meget mere på motorcyklen, når man kører på løst underlag, end man skal når man "bare skal følge" motorcyklen hen over asfaltbelagte veje.


Mine overvejelser førte til køb af en Leat D3 AirFit body armour, hvorefter jeg kunne køre med en t-shirt, eller en svedtransporterende undertrøje inderst. Udenover t-shirten brugte jeg Leat brynje, som skulle beskytte min overkrop når jeg kører endurospor. Leat'en blev jeg glad for efter første gang jeg havde den på. Heldigvis har jeg aldrig haft rigtig brug for den!


Leat D3 Airfit har en perfekt pasform. De stødabsorberende puder, er monteret i lommer i en tynd langærmet trøje med lynlås.De tilpasser sig kroppens form, efter ganske få minutters opvarmning. Derefter smyger brynjen sig tæt til kroppen, og bliver siddende, til jeg trækker i lynlåsen i venstre side, for at få den af igen.. Lynlåsen er monteret således den sidder i siden, hvorved brystpladen ikke bliver delt, og derfor "passer på" og dækker hele brystkassen, uden at være delt i to!

   Brynjen er meget varm at have på. Både sommer, efterår, vinter og forår. Den er vist lige så varm som en motorcykeljakke med GoreTex og beskyttelsesplader. Men i og med pladerne på Leatt brynjen sidder og bliver holdt fast af den tynde "trøje", er det muligt at køre med den uden en tætsluttende mc-jakke udenpå, hvorfor jeg kan nøjes med en t-shirt eller tynd jakke når det er varmt. Og i ydersæsonner, når det er koldt, bruger jeg en mc-jakke, hvor jeg har taget beskyttelsen ud af, og således kan jeg altid tilpasse overdel med årstiden.


Opdate: Jeg har solgt min brynje.

Militær regn parka

Som overdel til brynjen har jeg ledt efter en let jakke, som både er vind- og vandtæt. Jeg mener jeg har fundet "jakken". Det er en millitær regn parka, købt hos 417.dk i Gjerlev J.

   Jakken er af nylon, vejer meget lidt og den størrelse jeg har valgt, giver mulighed for at tage en tyk trøje på indenunder. Derved kan jeg også bruge den som almindelig regnjakke udenover Polo Pharao jakke, som ikke er regntæt, selv om den ifølge producenten burde være det. Men det kan være det er fordi den er for gammel, har kørt med mig inden i, over for mange kilometer i alt for meget varieret vejr.

   Regnparka'en fra 417.dk viste sig over tid ikke at være regntæt i forbindelse med motorcykelkørsel. Om dette skyldes vindtrykket er for stort, eller den bare ikke er god nok som regntøj, ved jeg ikke.

   I forsøget på at gøre den bedre, har jeg flere gange sprøjtet den med silikone spray, men det har ikke gjort en mærkbar forskel.

BMW Gravel støvler

På fødderne har jeg længe brugt et par BMW Gravel støvler i str. 44. De blev indkøbt til helårsbrug. Jeg har tidligere holdt mine tæer og fødder tørre og varme i Forma Adventur Boots, men efter 100.000 km var de ikke vandtætte mere. Jeg var så meget uheldig at jeg købte et nyt par støvler, som jeg forventede mig meget af. Dog bleve jeg skuffet, idet jeg på første tur, hjem fra NordSjælland, kørte i regn fra Roskilde til Varde og mine fødder var bestemt hverken varme eller tørre, da jeg nåede hjem. Øv, og så i helt nye støvler.

   Nu er jeg spændt på mine Gravel støvler. De blev, efter forskrift fra sælger (Xpedit Ølgod), sprøjtet i et par omgange med imprægnering, købt hos Spejdersport. BMW oplyste jeg kan anvende hvilken imprægnering jeg måtte ønske. Og de havde ikke noget på hylderne, så det blev Spejdersport der løb med den handel.

   Støvlerne har gjort det godt. De har været gennem vand og mudder, sol og is og lidt sne.De er tørre, og det håber jeg så de bliver ved med at være. De vil løbende blive imprægneret, fordi det tilrådes fra mange forskellige "kloge hoveder, og vidende hjemmesider"!

   Støvlen er lidt stiv, men det fortager sig sikkert over tid. Jeg har ikke været afsted på ture hvor jeg har brugt dem som "vandrestøvler" og kan derfor ikke udtale mig om hvordan de er på længere gåture (som for mit vedkommende sagtens kan forekomme når jeg er afsted på motorcykel). Men indtil videre er de komfortable og rare at have på.


December 2018. Støvlerne har gjort det godt, men behovet er ændret. Eller, disse BMW Gravel støvler er ikke nok. Ved vores arrangment "Prinsens Jule Kur" var jeg nede og botanisere i en stubmark, og fik - desværre - foden i klemme mellem jorden og motorcyklen, hvilket resulterede i, at jeg brækkede venstre ben, og var ukampdygtig i længere tid.


Det hører med at jeg faktisk købte et sæt nye BMW Gravel støvler, efter et kort bekendtskab med et par Sidi adventur. Desværre passede Sidi støvlen ikke min fod. Det blev et kort bekendtskab.

Januar 2023: Nu har jeg købt et par BMW Venture Grip støvler. Forlydener vil vide de er en videreudvikling af Gravel støvlen. De får en chance. Første støre udfordring til disse Venture Grip støvler bliver turen til Centralafrika i feb. En tur jeg ivørigt glæder mig meget til.

FORMA Adventure Boots

Efter jeg havde anvendt Forma Adventure støvler i nogle år, ønskede jeg at finde andre støvler, som var mere vandtætte end Forma støvlerne viste sig at være.

Overordnet var jeg rigtig godt tilfreds med støvlen. Den var rar at have på foden. Havde en fin pasform. Den ser rigtig lækker og sej ud. Skaftet har en fin længde, og støvlen kunne fås i sort eller brun farve. Jeg valgte brun,     

   Hvis vejret var til støvler, eller forholdene krævede noget godt fodtøj til en gåtur, var støvlerne rare at have på, og jeg kunne holde ud at gå selv længere ture, uden problemer.

   Men de var ikke vandtætte, og det irriterede meget. Jeg forsøgte at sprøjte støvlerne med silikonspray, men lige lidt hjalp det.

I et forsøg på at forlænge levetiden for mine elskede Forma Adventur boots købte jeg nogle Sealskin strømper. De første gange jeg havde dem på, var jeg overrasket og positiv. Min begejstring er overstået. Efter intens brug over nogle måneder, var de ikke mere vandtætte end mine gamle luffer, strikket af min mor på pind nr. 12, da jeg var dreng. Læs mere om Sealskin strømperne nednfor.

SEALSKINZ strømper

I surrender my self til Sealskinz strømper. Indrømmet, det tog lang tid inden jeg tog mig sammen og købte et par. Men siden jeg købte dem og fik dem leveret ved døren, har jeg brugt  Sealskinz hver gang jeg skulle ud og køre på motorcykel. Eller jeg har haft dem med, hvis det nu skulle begynde at regne. De har holdt mine tæer tørre, selv om mine støvler har været drivvåde. Tørre og varme fødder er vigtige for komfort, tryghed under kørslen og behageligt i al almindelighed.


Strømperne fra Sealskinz er ikke ægte sælskindssokker, "men egenskaberne er de samme" påstår firmaet. Strømperne er 100% vind- og vandtætte og derudover er de også åndbare. Når producenter fremturer med "at deres produkter er så og så gode (ofte lyder det hele urealistisk i mine ører) bliver jeg skeptisk. Jeg er en tvivler!

   Måske fordi jeg så ofte har oplevet reklametekster har været noget - til tider meget overvurderede -, læser jeg sådanne rekster med et overbærende smil om munden. Ja ja, tænker jeg, det er godt med jer. Træer gror ikke ind i himlen. Hvis de gør, skal de godt have meget Substral!


Problemet for mig er, at mine støvler ikke er de "100% vandtætte", som producenten lovede! Jeg får våde og kolde tæer i mine dyrt indkøbte støvler! Det er jeg så træt af, så jeg nu, i stedet for at skifte støvler, købte strømper til 300 kr. parret! Ja, Sealskinz strømper er dyre! Vandtætte støvler med beskyttelse (til off orad og endouro kørsel) er også dyre! Og når nu Sealskin producenten lover ................


Altså jeg købte 3 par Sealskinz på tilbud. Og var meget spændt på at prøve dem.


Fra reklamerne hedder det om anvendelsen:

Strømperne er til dig, der ønsker tørre og lune fødder under kolde og fugtige vejrforhold. Strømperne er

dermed velegnet til alle typer af udendørs aktiviteter, f.eks. til cykelrytteren, der kører gennem en vandpyt

eller et mudderhul, til hverdagscyklisten på vej på arbejde eller i skole, til vandreren, lystfiskeren eller

jægeren. Mulighederne er mange med disse strømper.

   Her kan jeg tilføje at jeg ved mange der kører motorcykel, også bruger disse sokker. Og - nu er jeg

medlem af den gruppe *s*


Specifikationer ifølge producenten

Strømperne fås i følgende farver:  Sort og grå.

Det yderste lag er sammensat af 87% nylon og 13% elastane. De to produkter gør tilsammen at strømpen er vandafvisende og holder faconen.

Det midterste lag er en HydrophilicmMembran, som gør strømpen100% vind- og vandtæt.

Medens det inderste lag er sammensat af 51% merino uld, 30% polyester, 15% acryl, 3% elastodiene og 1% elastane, der sikrer varme og pasform!


Kvalitetsniveau ifølge producenten

Sealskinz strømpen er opbygget af tre lag med individuelle egenskaber, der tilsammen bliver til en sok i en klasse for sig selv. Det inderste lag er fremstillet med blandt andet ægte Merino uld, der giver varmen. Hemmeligheden bag vandtætheden er den midterste membran, som er 100% vandtæt og endelig det yderste lag som holder faconen på strømpen og ikke optager vandet.


Min konklussion efter et par måneders brug

Strømpen er vandtæt. Strømpen er behagelig at have på. Den er varm, men har endnu ikke oplevet den har været for varm. Her skal så indskydes at dette er skrevet i april 2015, hvorfor jeg ikke har haft strømpen på hvor det samtidig har været dejligt varmt vejr. Max temperatur hvor jeg har båret strømpen har været plus 10 C.

   Til gengæld har jeg ved flere lejligheder haft strømpen på over hele dagen. I et tilfælde hvor jeg underviste, hvilket betød jeg gik og stod hele dagen, med strømpen og mine motorcykelstøvler. Strømpen var behagelig. Ikke specielt varm. Men heller ikke kold. Tæerne havde det godt, følte jeg, idet jeg stort set ikke bemækrede jeg havde dem på, hvilket tyder på / jeg tolker derhen at de ihvertfald ikke generer.


Update forår 2017. Efter længere tids brug, ca. halvandet år, må jeg sige at Sealskin sokkerne ikke lever op til "langtidsholdbare". Effekten af det "vandtætte lag" er væk. Mine fødder bliver nøjagtig lige så våde som tidligere, hvis støvlerne er utætte! De er blevet vasket mange gange, men altid kun med alm. vaskemiddel og altid uden brug af skyllemiddel.

INNERheat - varmevest

Vesten med infra røde stråling, holder din krop varm, når det er koldt.


Vinteren 2014. En sort vest med infrarøde varmeplader kan ændre din holdning til at bevæge dig udendørs når det er koldt. Også på motorcykel. INNERheat varmevest er produceret af 100% polyester i Kina. Vesten har to lommer på brystet og én på ryggen. I lommerne ligger 3 varmelegemer, som med strøm fra et litium batteri, sender infrarød varme ind i kroppen. Vesten er vaskbar når varmeelementerne er fjernet og findes i 4 størrelser S, M , L & XL, som hver kan reguleres til de mellemliggende størrelser, ved hjælpe af 2 lynlåse i hver side samt stretch. Dermed kan flere personer anvende samme vest (dog ikke samtidig). Vesten virker ved hjælp af infrarød teknologi, der opvarmer kroppen indefra (ligesom en forelskelse *s*) Et genopladeligt litium batteri med strøm til 6-8 timers forbrug, afhængig af hvilken effekt man ønsker, følger med. Batteriet er ikke større end det kan ligge i en lomme.


Varmen kan justeres i 5 trin. På trin 1 og 2 mærkede jeg ikke meget. De to indstillinger har jeg ikke anvendt under forsøgene, udover den ene gang jeg prøvede samtlige 5 indstillinger. Trin 3 har jeg anvendt mest. Ved at anvende trin tre mærker jeg en fin varme brede sig i overkroppen.

Nærmest som en beskeden jævn påvirkning, hvor kroppen får hjælp til at holde ”arbejdstemperaturen”.  Enkelte gang har jeg anvendt trin 4. Trin 5 har jeg endnu til gode at bruge live, hvis jeg kan bruge det udtryk!

   Producenten oplyser, at brugeren ved  medium indstilling, trin 3, har et strømforburg som rækker til ca. 10 timers varmepåvirkning.  Ved trin 4 har man ca 8 timer, medens man ved trin  5, højeste indstilling, kan forvente ca 6 timers hjælp til at holde kroppen varm.

   Sagt med andre ord, tag vesten på og få hjælp til at holde varmen hele dagen, hvilket gør vesten til et godt køb, for de motorcyklister, der udnytter sæsonen helt og fuldt, altså starter tidligt og slutter sent på året. Desuden er det indlysende mange vil tage vesten på, de dage man starter motorcyklen inden fuglene begynder at give lyd, eller fortsætter sin tur, efter bonden har aftenmalket sine køer.


Min vest er str. M og passer perfekt til min kropsbygning. Vesten sidder tæt til kroppen og passer fint med en t-shirt under, og en trøje eller vindbreaker uden over. Producenten anbefaler man ikke anvender vesten uden noget tøj under. (Man kan få varmemærker) Når motorcykeljakken (med foer) lynes uden om T-shirt, varmevest og trøje, får jeg fornemmelsen af at ligne ”Michelin Man”, men det er ikke værre end tidligere, hvor jeg havde både en meget tyk trøje og en vindbreaker på under motorcykeljakken. Min bevægelsesfrihed er ikke blevet mindre, tværtimod. Jeg har haft INNERheat vesten på på flere off road ture, hvor jeg bestemt ikke sidder stille på motorcyklen. Tværtimod, som det er meget normalt når man kører udenfor asfalten, står man meget op, og får derfor endnu mere vind direkte ind på overkroppen.

Vinteren 2014 (som endnu ikke er helt overstået ifølge kalenderen) har generelt været pænt mild. Danskerne har ikke været udsat for høje minusgrader og sneen har knap kunne dække jorden (her hvor jeg bor i SydVestDanmark) inden den begyndte at tø og blive til vand. Desværre har jeg heller ikke været på længere ture i kolde egne/lande, og har derfor ikke kunnet teste vesten ved særligt lave temperaturer.

   Når det er sagt, skal det også nævnes at vi her i SydVestDanmark har haft hele dage med éncifrede minusgrader. Tager man så chill faktoren med i beregningerne, betyder det at jeg har kørt med vesten i hvad der svarer to lave tocifrede minusgrader. Så lidt kulde har jeg prøvet!

   INNERheat vesten har fungeret helt efter hensigten.Vesten har holdt min (over-)krop varm. Ikke kun ved motorcykelkørsel. Jeg har brugt vesten ved flere lejligheder. Bl.a. når jeg skulle ind og handle hos købmanden, hvor jeg har cyklet på gamle havelåge. De gange det har været koldt at cykle, har jeg i stedet for en tyk trøje, taget vesten på.


Update november 2015:  Vi oplever i år et efterår med varmegrader omkring og endda lidt over 10 grader. Derfor har jeg endnu ikke fået monteret foer i mit motorcykeldress. Det er herligt. På trods af flere ture, også længere, har jeg ikke følt mig som en anden Michelin-man. Faktisk har jeg til nu klaret mig med en t-shirt, en tyndt trøje samt min INNERheat varmevest på 2. eller 3.

   Faktisk er det en stor fornøjelse at køre på motorcykel, når alle andre (ihvertfald de fleste) sidder i deres bil. Nogen gange forestiller jeg mig de sidder og har lidt ondt af mig. "Staklen må køre på motorcykel......." Men nej, der er absolut ingen grund til at have ondt af mig. Jeg synes det er herligt at kigge på landskabet og nå mit mål, uanset hvilket tidspunkt på året min tur skal køres. Og det er ingen sag når varmen følger mig på turen, skabt af et lille batteri og nogle varmetråde i en vest :-)


Update vinteren 2016-2017 På vores mark, eng omkring huset, er vi i gang med at lave et mini paradis for motorcykefolket. I tilknytning til vores bolig, har vi etableret en Mini Primitiv Camp, hvor vi over vinteren (vinteren, som vi så ikke rigtig har haft *s*) har arbejdet på at gøre pladsen bedre, og gøre den klar til gæster. Når det har været koldt at gå derude, har jeg iført mig vesten, og har sagtens kunnet holde varmen.


Mere update, januar 2023: Vesten er ikke blevet brugt meget. Men jeg har den og hvis der kommer vinter, vil jeg helt sikkert tage den frem fra hylden og smyge den omkring kroppen.

POLO Pharao jakke og bukser


Opdate 2022: Det er flere år siden jeg sidst havde Pharao tekstil tøj.

Jakker - en knagefuld. Pu ha, jeg har mange. Og har endda solgt nogen undervejs. Min tidligere foretrukne jakke til efterår og vinter var min gamle BMW Tourence 2., som har et godt og kraftigt foer. Den er rød og meget falmet, men den har også kørt mange kilometer med mig indeni. Dog kan jeg stadig finde på at hente den frem og bruge den på en tur, hvis det ikke regner. Den har været vandtæt. Men det er den ikke mere. Den er varm og dejlig, på trods af dens mange års erfaringer som yderbeklædning.


I et par år eller tre har jeg været særdeles tilfreds og glad for at bruge et sæt Polo Pharao motorcykeltøj. Igen, det med at være vandtæt, det varer kun ganske kort. Men til gengæld er sættet rimelig fleksibelt og tyndt, og det med at få regntøj udenover, det har ikke voldt de store problemer. Mange vil huske det kan være noget af en opgave at få regntøj på udenover motorcykeljakken, men hvis regnjakken er stor nok (og dermed så stor den blafrer i vinden under kørslen, hvilket ikke er hverken praktisk eller rart) er det ikke en større opgave, så længe regntøjet er 2-delt. Helt anderledes forholder det sig hvis regntøjet er af kedeldragttypen!   

   Tilbage til Polo Pharao. Tøjet findes i den billige ende af prisskalaen, og dette kan måske skyldes beskyttelsesindlægene. De virker en smule "billige" og jeg er faktisk godt tilfreds med at have ændret til at bruge brynje under. Derved får jeg den beskyttelse mod nedslag som jeg ønkser, samt beskyttelse mod slid (for eks. mod asfalten ved uheld) hvis jeg kommer i den situation jeg "glider" hen over asfaltens slibepapriaftige overflade.

   Jakken har mange gode lommer (som desværre ikke er vandtætte). Den har fine justeringsmuligheder og god pasform. Da jeg fik den første jakke, var der ikke så mange farvemodeller som der er i dag. Jeg kunne vælge lys- og mørkgrø i kombi med sort. Så den tog jeg!

   For bukserne gælder at de har en fin pasform, til mine ben og bagdel. Bukserne har som jakken nogle gode lommer, meget velplacerede og nemme at komme til. Især er jeg vild med lommen på ydersiden af låret. Ikke praktisk at have større hårde ting i hvis man skal rutsche hen over asfalt, eller ramme når man lander! Men ellers, tommelen op for sådanne lommer.