Manøvrekursus for MCTC

medlemmer
af Peter Kr. RIber

MCTC, Mc Touring Club Danmark, er en landsdækkende klub for motorcyklister. Klubben har knap 40.000 medlemmer. For 2 år siden uddannede MCTC et antal instruktører, som nu fungerer på andet år.

   På en række kurser over hele landet tilbyder MCTC instruktører "banke rust af kurser", eller blot manøvrekurser, hvor det, som det hedder i "salgsopstillingen på MCTC's hjemmeside, citat:


"Formål

Formålet med kurset er at genopfriske og opøve motorcyklisters færdigheder, så han/hun føler sig sikker på sin kørsel i trafikken og derved højner sikkerheden for sig selv og andre trafikanter.


Mål

Det er målet med kurset, at motorcyklisten får øvet sine egne færdigheder og kommer op på minimum det niveau, som har været hans/hendes hidtil bedste. Endvidere er det målet, at han/hun får så stor selvtillid, at kørslen vil være mere sikker end tidligere og derved højne færdselssikkerheden.


Indhold

Kurset er et manøvrekursus, og alt foregår ved moderat tempo. Kursets indhold består primært i styring og bremsning. Opøvning af styring foregår ved kørsel i større og mindre cirkler inden for eller omkring kegler. Standsning og igangsætning og slalomkørsel med varierende hastighed indgår også. Bremsning øves ved bremsning med forhjul, baghjul og bremsning med begge hjul samtidig. Bremsningen vil blive gennemført med forskellige hastigheder." citat slut.


Prisen for at komme på et to timers kursus er (latterlige) 100,- men kræver medlemsskab af MCTC (hvilket p.t. koster kr. ,-/år)


Da MCTC tilbage i 2013 søgte interesserede til instruktørjobbene, søgte og fik jeg en plads, og bestod senere prøverne som instruktør.

Derfor havde jeg en tidlig aften i april måned i år, fornøjelsen at stå foran 8 ivrige motorcyklister, som havde fået en plads på dette års første kursus i Varde.

Det blev en fin fin aften, hvor de 8 mc´ister blev guidet gennem en række øvelser, som tilsammen gjorde de kunne forlade kurset, velvidende at de nu havde fået "banket det værste rust af deres i forvejen indøvede færdigheder" og trygt kan begive sig ud i trafikken og nyde deres liv som motorcyklister.


Nedenfor følger en række situationsbilleder fra kurset. Billederne er lavet af fru Nielsen, min dejlige kæreste og samlever.

Samme fru Nielsen stod også for aftenens sidste indslag, en øl eller sodavand, en kop te eller kaffe i vores "Hønsehus" hjemme på marken i Oksbøl.

Tak for opbakning samt go ro og orden under kurset såvel som under "Hønsehusets" plastiktag. Det var hyggeligt at have jer på kursus og på besøg hjemme på vores matrikkel.


Til toppen / menu