Når legepladsen kalder

møder mænd og kvinder op for at være med.


Nogen kom kørende på dæk med store knopper, andre kom på "næsten" gadedæk, enkelte endda helt fra Hovedstaden derovre i øst, andre kom med cyklen på trailer, men uanset transportform, var der kæmpe smil på ansigtet. Og de smil, de varede hele dagen. Måske lige med undtagelse af en enkelt ekvipage, som satte sin cykel på stand by midt i en mudret vandpyt i et spor, som han helt sikkert fortrød han havde valgt!


Inden legen kom rigtig i gang, var der et par, som byttede støvler. Hvis man var nær nok til at høre ordvekslingen mellem de to, kunne man forstå det var et "bytte tilbage" fordi de to på en tidligere tur havde udvekslet støvler. Tror det var noget med et par støvler, som var blevet meget våde i Sverige, og et par som ikke var våde inden i, hvorfor den af de to som skulle køre hjem på motorcyklen, lånte støvler af den som var i bil.

   Senere på dagen var der igen noget med våde støvler! Men det var fordi hjælpsomheden (med at trække en motorcykel op af noget kviksand) gjorde han fik vand i sine støvler.

Naturligt nok (?) var redningsaktionen af en BMW R65 GS noget som optog  både meget gid og gav anledning til mange kommentarer. Først kæmpe mænd (og mus og havde jeg nær skrevet) i et par timer, uden held. Så kom en af militærets GS'er. Den blev spændt for, men måtte opgive. Om det var fordi den ikke kunne, eller det var fordi der ikke var noget ordentlig tov, det skal jeg lade være usagt.

Men da en landkvinde på en knækstyret halvstor maskimekanisk monstrom - mere eller minde "tilfældigt" - kom forbi, da blev opgaven med at få den ældre BMW ud af mudderet løst med bravour!. Hvis jeg ikke tager meget fejl, bliver den friske landkvinde inviteret med til næste omgang "fri leg i Varde" (og måske når der skal leges andre steder)

At jeg var med derude, fortæller ikke kun de billeder jeg fik lavet.

   Søren A, Motorcykeleventyr.dk, fangede et stunt jeg lavede. Det var ikke en "Libenholt" -  men næsten.

   Motorcyklen valgte en anden retning end den jeg havde forudbestemt. Retningen Yamsen valgte, var et dårlig valg. Der var en regnvands-skylle-fuge, med en 'så høj kant' at et 21" forjul ikke kunne klatre op, hvorfor kanten virkede som en betonbom, med det resultmeget at, som tydeligt ses på Søren A's billede, Yamsen standsede meget pludseligt, og jeg måtte en tur hen over styret.

   Ved nedslaget ramte jeg med ryggen først. Og uheldigvis var der også til den side, en kant, skabt af de store vandmasser Varde området blev ramt af en ugen inden.


Inden jeg ramte kanten til højre for cyklen, nåede jeg at tænke: "Shit, det går ikke godt". Øjeblikket efter kunne jeg konstatere jeg var uskadt, men havde fået al luft slået ud af lungerne! Det gav de andre en mulighed for at aflevere nogle replikker uden jeg kunne sige noget, for jeg havde ganske enkelt svært ved at trække vejret ind i lungerne. Det gjorde ondt, men jeg fik hurtigt luft i lungerne igen.

   De tililende hjalp med at få cyklen op at stå. Et bøjet håndbremsegreb var de synlige skader, og jeg fik starte motoren og kørte videre.

   Klokken var på det tidsapunkt så fremskreden at det var tid for mig at køre hjem, hvilket jeg var helt tilfreds med. Styrtet havde sat sig som ømhed. Udover ømheden og trætheden efter en lang dag i sandkassen, havde det været en fin og fantastisk dag sammen med Tenere-klub-tosserne

Foto: Søren A, Motorcykeleventyr.dk