Prinsens Jule Kur Tur 2015"Prinsens Jule Kur Tur 2015 blev en succes. Der var kø for at komme med på turen, og der kom et par mere med, end oprindelig beregnet. Men det gik, der var husrum, maden slog til og humøret var højt som et fuglefløjt over hele linjen.

   Forud var gået nogle hektiske dage, hvor mine hjælpere var i højeste alarmberedskab. Alt skulle klappe, så jeg forsøgte af bedste evne at hold pænt stramt i snoren, uanset mine lederevner ikke er at betragte som hørende til blandt eliten, lykkedes det at få stablet en go plan op. Det lykkedes at få så meget styr på dagens forskellige indslag, at stort set alt var klar da det blev søndag 20. december. Kl lidt før 10.00 var der ild i den flytbare hjemmelavede kuglegrill, som denne dag skulle hygge om gæsterne, og, hvis de frøs, give lidt varme til frosne hænder og kroppe.

   Snart dukkede den første ekvipage op. Og meget hurtigt efter lød den umiskendelige lyd af en ældre BMW lydpotte i det fjerne. Hurtigt efter rullede en blå, tidligere militær BMW R65 GS hen over gruset, forbi pilen og min lille Yams, som opstillet i gården, skulle vise vej om i haven, hvor modtagelseskomiteen ventede.


I alt kom 14 glade motorcyklister. Et par iklædt Nisseudstyr og med pyntede motorcykler. Hvor var det skønt at se den ene efter den anden trille gennem gruset, hen over græsset, og parkere foran terrassen.

  Dagen var kommet, hvor vores første arrangement skulle afvikles fra vores nye hjem. Dagen var kommet, hvor det skulle vise sig, om vores indsats, havde skabt de rammer, hvor de drømme vi, min dejlige kæreste og jeg havde fodret, kunne give andre end os selv smil om munden og glæde i det indre univers.


Dagen efter kunne jeg konstatere at vores drømme havde fået liv. "Prinsens Jule Kur Tur 2015" var overstået. Alle havde givet udtryk for de havde haft en go dag. Ole IA havde lavet en fantastisk rute, som bød på lidt af hvert. Hvad dagens tur bød på, kan ses på billederne herunder, samt på billederne fra vores reccon ture (se her). Der var på ingen måde tale om ekstreme sektioner, hvor mand og maskine skulle bevise deres værd. Nej, der var tale om en hyggetur, hvor alle (næsten) burde kunne køre og følge med. De fleste havde gode knopper på deres "dynger" (=motorcykler), hvilket bestemt var en fordel.   

   

Når græs bliver vådt, bliver det glat. Når jord bliver vådt, bliver det til smadder. Når ujævnheder bliver våde og fyldt med vand, bliver de til vandpytter. Når markveje, som for de flestes tilfælde kun er anlagt for at bondens maskiner skal kunne komme frem og tilbage fra markerne, bliver våde, bliver de mudrede, og hullerne i sporene bliver umulige at bedømme. I det samme nu, første mand er kørt igennem, er vandet pisket op, hvorfor næste mand ikke kan se hvor dybt hullet er! Ved at se på den forankørende kan man bedømme dybden i det spor han kørte! Men, hvis man føler det så dybt ud, skal man så tage sporet ved siden af? Kan man stole på bunden er fast? Har bonden fyldt store sten i hullet? Er "rabatten" blød? Risikerer man at køre fast hvis man vælger at køre uden for sporet?

   Spørgsmålene er mange, og der er meget lidt tid at bedømme situationen i!


Dagen efter kunne jeg konstatere at alle var kommet helskindede gennem ruterne. Der var ingen personskade, hvilket altid er en god ting, og noget vi alle tilstræber. Men, det er nemt at "tabe" motorcyklen, når underlaget er lumskt, glat eller måske blødt af mudder eller sand. Jule Kur Turen bød da også på et par "man down" situationer, men ingen kom til skade. Ikke engang stoltheden lider under et styrt, når man er ude at køre med en flok off rødder! Der er ingen der kører off road, som ikke har været nede og "botanisere", "studere bonitet" eller "kigge efter snegle". Men hjælpsomheden er stor. Ingen lader andre i stikken. De nærmeste springer af cyklerne for at give en hånd, hvis ekvipagen, som er i gang med nogle gymnastiske øvelser med motorcykel, ikke selv formår at få cyklen tilbage i lodret, yder man "første hjælp". At man ikke selv kan rejse cyklen, kan være fordi cyklen er "en tung S...." eller fordi cyklen ligger fastklemt om et træ (som sprang ud foran motorcyklen da man var på vej forbi), eller måske fordi cyklen ligger med styret ned ad den bakke, som man øjeblikket tidligere var på vej op ad!


Dagen efter kunne jeg konstatere de første tilmeldinger til "Prinsens Jule Kur Tur 2016" er indløbet. Og jeg kan og vil meget genre, her og nu, konstatere at "Prinsens Jule Kur Tur 2016"  bliver kørt søndag 18. december. Vi mødes kl. 10 her i Åsted, drikker en kop kaffe, snakker, hilser på nye såvel som kendte ekvipager, diskuterer dæk, olie og mc-mærker. Kl. 10.30 lægges første gear i, koblingen slippes og afsted går det ......... nøjagtig som det også gjorde i 2014 og 2015.


Jeg vil sige en stor TAK til mine fantastiske og tro hjælpere, Søren, Ole og Jeanne. Jeg vil sige en stor tak til jer der mødte op og kørte med.Det er en kæmpe fornøjelse at lave et arrangement, når I møder op med jeres gode humør. I er en flok fantastisk skønne motorcyklister, jeg dels er meget glad for at kende, og som jeg glæde rmig meget til at møde igen.Enten her - eller ude i den store verden...........


bmwenliGSt

Prins Peter

Tak til dig, kære besøgende på min hjemmeside. Jeg håber du har nydt at være i selskab med disse herlige OffRødder.

Jeg smutter nu, skal ud på nye eventyr.

 

Jeg ønsker alle en skøn og glædelig Jul,

samt et godt og lykkebringende Nytår
Til toppen / menu