2018. oktober. Næste generation af Schuberth's E1 hjelm er nu landet hos mig.

Og jeg glæder mig helt vanvittigt meget til at prøve nye grænser.

Og de nye grænser bliver i den grad nye, for hjelmen skal med min Gamle Slæde aka min BMW R1200GS, årg. 2005, til SydAfrika, hvor vi sammen skal køre rundt en måned. Jeg skal køre turen sammen med et par skønne herrer, Henrik og Søren.

   Jeg valgte - igen - en Schuberth E1 fordi den E1 jeg omtalter nedenfor, nu er godt et par år gammel, og har kørt mere end 50.000 km. De mange kilometer hjelmen har omsluttet mit hoved, i sol, regn, sne, frost, blæst, støv og al anden vejrlig, er at se. At hjelmen har gjort sit arbejde godt, og tilfredsstillende, skal der ikke herske den mindste tvivl om. Bl.a. derfor var der heller ikke nogen form for slinger eller mislyde i den vals, der spillede i baggrunden, da jeg besluttede hvilken hjelm, der skulle være min næste hovedbeskyttelse.

   Pasformen på Schuberth's hjelme er perfekt til mit hoved. Hjelmen sidder som støbt. Der er ikke noget der klemmer unødigt. Tværtimod føles hjelmes inderskal præcist som jeg kan ønske. Der er ingen luft, ingen slinger og de trykkende fornemmelser jeg har med hjelmen på hovedet, giver mig indtryk af at hjelmen passer rigtig godt på indholdet.

   Desværre har jeg flere gange oplevet nødvendigheden af at have en hjelm på hovedet. Ikke at jeg er en større klovn til at køre motorcykel, men jeg udfordrer mig selv ved at køre ret så mange kilometer udenfor asfalten, og det giver "oplevelser" hvor motorcyklen laver "jordbundsundersøgelser" eller "botaniske eksperimenter" undervejs. Derfor har hjelmen fået lidt udvendige skrammer, men den har til gengæld hver eneste gang gjort, at jeg uden mèn eller skrammer, har kunne fortsætte min kørsel.


Visiret og skærmen

Visiret er fra leveringen monteret med et antidugsystem, som hindrer dug i at opstå på indensiden. Systemet virker, også i frostvejr. Jeg kører motorcykel hele året, og har ofte været afsted i ned til 6-8 graders frost.

   Når det regner har visiret også vist sin styrke, men ved kraftig tåge eller diset regn, har jeg lidt af en opgave i at holde visiret rent for dråber, idet skærmen på min motorcykel, ikke tillader ret meget vind at ramme direkte ind på hjelmen. Et faktum jeg normalt er meget glad for, idet jeg jo har monteret skærmen af samme grund, men i diset og tåget vejr, kunne jeg ønske forholdet ændret, fordi vind på hjelmen er med til at hold skærmen ren. Det er så noget jeg har lært at leve med efterdi jeg har rundet de 260.000 kørte kilometer på motorcyklen. For at holde visiret fri for dråber og vand, "visker"/ fører jeg med venstre hånds pegefinger hen over visiret. Det har ikke givet større ridser, men over tid, giver det synlige og især ved aften- og nattekørsel, irriterende lysbrydninger fra modkørende biler og lysmaster.

Skærmen, som er monteret således den dels er meget nem at fjerne, dels er meget nem at indstille, er en dejlig ting at have på hjelmen. I modsætning hvad man nemt kunne tro, er der ikke meget "støj" eller vibrationer fra den. Selv ved hastigheder på 140-160 km/t føles skærmen ikke irriterende og jeg kører med skærmen monteret hele året.

    Det har jeg tænkt mig at fortsætte med, også på den nye hjelm.


Støjsvag og god luftgennemstrømning

Alle Schuberth's hjelme er meget støjsvage. Uanset fabrikken forsøger at være foran på dette område, og uanset hvor store anstrengelser man gør sig i produktionen, vil der være forskel på hvad den enkelte motorcyklist oplever. Forskellene udgøres bl.a. af hvordan hver enkelt sidder på netop sin motorcykel. Hvor meget eller lidt turbolens der skabes af motorcyklen og dens vindskærm, eller manglen på samme. Desuden er der stor forskel på mennesker opfattelse af lyd. Der kan sikkert siges endnu mere om dette, men min konklussion er, at med en E1'ter på hovedet, siddende på min BMW R1200GS'er som er monteret med en Givi AirFlow skærm, har jeg meget lidt larm i ørern. Jeg vil gerne tilføje, at jeg desuden kan køre med åbent visir med hastigheder helt op til 120-140 km/t uden jeg får kinder blæst ud som balloner. En detalje som ikke skyldes hjelmen, men som er værd at bemærke, fordi dette kræver, at visiret bliver holdt oppe, som et resultat af hjelmens funktioner.

   Luftgennemstrømningen er rigtig god. Gennemstrømningen kan reguleres under kørsel. Men ønsker chaufføren at få max luft til hovedet, skal hjelmen af, og vinklen på to små klapper skal ændres oppe i skallen. Med de to åbninger på fuldt hul, og de andre indstillinger på max luft, kan de fleste holde hovedet koldt, med mindre man kører rundt i en steghed ørken, er min umiddelbare fornemmelse. Hvis jeg lige ser bort fra den skønne meget varme danske sommer i 2018, tror jeg ikke mange har behov for yderligere luft.


SRC kommunikations system

Min hustru kører også motorcykel, og vi vil gerne kommunikere, eller blot hyggesnakke, når vi er på tur sammen. Derfor har vi begge Schuberth SRC system monteret i vores hjelme. Systemet har fungeret fint, hvorfor min nye hjelm også haret SRC system monteret. Efterfølgende har jeg hørt hvisken i krogene om, der findes andre systemer til hjelmene, som måske er endnu nemmere at anvende. Det må jeg vente lidt med at  udforske.


Tilbage er at fortælle - vidt og bredt - at jeg glæder mig meget til at erfare hjelmens kvaliteter under fremmede sydlige himmelstrøg. Men jeg er ikke i tvivl om, at hjelmen vil yde mig den beskyttelse og give mig stor glæde over at jeg igen valgte Schuberth.

Endelig kom Schuberth med en endourohjelm


En dag i april 2016 kom PostMand Michael med en længe ventet pakke. Der var gået nogen tid siden jeg havde bestilt en Schuberth E1 via net og gode forbindelser. Endelig oprandt dagen hvor PostMand Michael ringede på min dør med en stor kasse. På kassen stod navnet Schuberth, og jeg smilede over hele fjæset. Endda så meget, så PostMand Michael forundret kiggede på mig!

Tænker det tog mig 1/10 sek at lave en kragetå på PostMand Michaels mobile scanner. Fik pakken overleveret og så skyndte jeg mig ellers ind på kontoret, hvor jeg fik skåret tape over. Nøj hvor er den flot, tænkte jeg straks.


På denne dag i april, var vinden herude i vest,akkurat sådan, at de fleste bytter jord med naboerne! Ude fra havet stryger en vestenvind så kraftig, at den løfter de lette jorder op og smider dem igen bag læhegnet hos naboen mod øst.

  Til gengæld får man så jord fra naboen mod vest. Og sådan går byttehandlen nogenlunde op! Sagt på en anden måde, var vejret denne dag, absolut perfekt til at teste en Schuberth E1, tænkte jeg. Som tænkt så gjort.


På med hjelmen, og afsted på GS'eren.


Mit første indtryk af hjelmen var: Den passer perfekt på mit hoved. Nå ja, den var jo så også bestilt i samme størrelse som de fire foregående  hjelme fra Schuberth. Jeg konstaterer jeg ikke har fået tykkere hoved, selv om jeg er blevet mange år mere, end da jeg begyndte at bruge hjelme fra Schuberth. Karakter for pasform (til mit hoved) er en ren 10’er.

"Hvordan mon skyggen teer sig, når vinden stryger forbi med 11-12 m/sek.? Min skepsis blev gjort til skamme.  Skyggen, den sorte plastkappe øverst på hjelmen, vippede/vibrerede noget. Vibrationerne forstyrrer ikke synet, og de er ikke på anden måde generende. Og vigtigst, skyggens bevægels kan ikke mærkes i hjelmen.

   Her vil det være på sin plads at oplyse, jeg aldrig har kørt med endouro hjelm. Jeg har altså aldrig tidligere kørt med en hjelm med skygge. Min første vurdering af E1’eren er meget positiv.

Undervejs på den 110 km lange første tur med hovedet dækket af en E1’er, tænkte jeg på en mumlen jeg hørte til Åbent Hus arrangement hos Toftlund MC. En herre i slidt, ”jordslået” motorcykeltøj, stod med E1 hjelmen i hånden, medens han kommenterede sit indtryk af hjelmen til en anden herre, som tydeligvis også hørte til i gruppen der elsker knoldhopper eventyr. Jeg kunne ikke undgå at høre den ene, lidt nedladende sige noget i retning af, ”……… ja, men den er jo lavet over den kendte C3-skal”!

   Og  ja, det er den. Men det er ikke et dårligt grundlag at have med sig. Det kopklappelige mundstykke er ændret væsentligt, og hjelmen er desuden, som det dydeligt ses, monteret med en skærm, som er nem at indstille - eller fjerne, hvis det er det man ønsker.

   Men uanset om den er eller ej, så er det en videreudvikling, hvor luftindtaget umiddelbart ser meget fornuftigt ud, når jeg skal bedømme efter hvor meget man (jeg) sveder, når jeg bakser rundt på motorcykel udenfor asfalten. Dagen i dag var ikke egnet til at bedømme luftgennemstrømningen

Umiddelbart vil jeg sige: Nøj hvor er den støjsvag! Jeg er vant til Schuberth hjelme. Har kørt med sådanne i mange år efterhånden (se længere nede på siden).

Men denne, min nye Schuberth E1 synes i mit første indtryks billede, at slå dem alle!

   Det passer sikkert ikke, men den er væsentlig mere støjsvag end den C3 pro jeg har brugt meget hen over efterår og vinteren 2015-16. Allerede derved er det en absolut god investering. Schuberth passer på min hørelse, og det er jeg rigtig godt tilfreds med.

At hjelmen har indbygget solvisir, nævner jeg kun for fuldstændighedens skyld. Det har alle de Schuberth hjelme jeg har kørt med, haft.

At det er uhyre nemt at skifte visir, som leveres med PinLock anti dug system, kendetegner Schuberth.

I denne bisætning kan jeg fortælle, at man kan få forskellige farvede visirer, men det er jeg ikke fan eller bruger af, så der har jeg meget lidt erfaring. Vil du vide mere om dette, spørg hos Toftlund MC eller søg på Schuberth.dk

At man kan af- og påmontere skyggen, lige så let som at klø sig i r……, nej gæt selv. Det går og er så nemt, at man faktisk ikke skal tænke over det. Man gør det bare, hvis man kender det system Schuberth har brugt i flere år. Hvis man ikke vil køre med skyggen, afmonterer man det, og sætter et par medfølgende ”knapper” i i stedet for! Jeg har ikke kørt stærkere end ca 100 på en skovvej, og der var ingen problemer eller irritationer forbundet med skyggen. Men, jeg mener at have læst et sted, at hvis man kører motorvej med høj hastighed, vil det være en fordel? Det må jeg teste en dag jeg kommer syd for grænsen *s*.

Alt i alt vil jeg sige at mit første indtryk af Schuberth E1 har været positivt over hele linjen. Ikke overraskende, men herligt at få bekræftet at E1 tilsyneladende kan matche de høje kvaliteter Schuberth er kendt for i sine produkter.

   Nu glæder jeg mig til at komme på langfart med hjelmen spændt under hagen.

   Stay tuned – så får du flere personlige indtryk og erfaringer af Mig og min E1’er.

Alle gør til alle tider, i alle situationer, mest mulig for at undgå at slå hovedet. Undxgår at lave headbanging. Ikke kun fordi det gør avs medens det står på. Også fordi selv små stød kan give skader af ukendt og varigt omfang, på noget af det dyrebareste man har. Kort sagt er det en knald hamrende god ide at beskytte hovedet mest muligt. Også - eller ikke mindst - når man kører motorcykel.

  Derfor ifører jeg mig hver eneste gang jeg skal af sted på motorcykel en styrthjelm. Gennem flere år har jeg anvendt en Schuberth S1 Pro. En hjelm jeg har været rigtig glad for at bruge. Da den efter 5 sæsoner, ca 125.000 km føltes

lidt løs omkring håret, mente jeg det var på tide at se mig om efter dens afløser.

   Skæbnen ville at jeg samtidig med jeg tænkte store tanker om min næste Schuberth hjelm, fik kontakt til Schuberth Danmark i Vamdrup. I løbet af et par møder, var jeg så heldig at jeg fik en aftale i stand med dem, om at jeg skulle prøve den nye Schuberth S2. Senere på sommeren fik jeg mulighed for at prøve deres Schuberth C3 Pro hjelm. Efter jeg i mange år udelukkende har kørt med integralhjelm, skulle jeg igen prøve en klaphjelm. Begge hjelme blev leveret med kommunikationssystemet SRC.

Schuberth S2

   Fakta om min gamle S1 Pro hjelm var, at den vejede ca 1525 g, men alligevel føltes let og bekvem at have på hovedet. Lydniveauet inde i hjelmen passede mig fint. Jeg har formstøbte ørepropper, men de blev sjældent benyttet. Hvis de blev puttet i ørerne, var det når jeg skulle på længere ture. På søndags- og andre nydelsesture var (/er) det sjældent jeg bruger ørepropperne. Det er ganske simpelt ikke nødvendigt, idet samspillet mellem min motorcykels udstyr, måden jeg sidder på cyklen på og Schuberth hjelmenes fortrinlige indbyggede ”støjfilter” gør at jeg selv ved hastigheder over 120 km/t ikke føler ubehag eller bemærker væsentlig støj


Mine forventninger til S2 hjelmen var stor. Schuberth har valgt at kalde afløseren for S1 / S1 Pro for S2. Hvad jeg straks lagde mærke til var at S2 hjelmen opgives til at veje 75 g mindre end forgængeren, altså 1450 g. Ikke nogen større vægt reduktion, men dog værd at bemærke. Jo mindre vægt man har på hovedet, jo mindre vægt skal nakkemusklerne bære. Og jo mindre vægt skal ”standses” ved uheld.

   Om der er en forskel i lydniveauet inde i hjelmen i forhold til den gamle. Nej, det tror jeg ikke der er. Jeg kan ikke registrere det, men det er heller ikke så vigtigt for mig, idet jeg er fint tilfreds med lydniveauet i både S1 Pro og S2.

  Heller ikke pasformen har jeg bemærkninger til. Begge hjelme (i den rette størrelse forstås) har passet meget fint til min hovedform og føles rar at have på hovedet.


   Schuberth fortæller i deres varefakta, hvad der adskiller de to hjelme fra hinanden. Ventilationsvolumen er ændret, kraven er anderledes og bedre på den nye (enig). Lukningen ved visiret er ændret til det bedre, selve visiret er blevet 0,5 mm tyndere, fastgørelsen af visiret på hjelmen er blevet uendelig nemmere og S2 er forberedt for montering af SRC system (Schuerth kommunikations system). Lukkemekanismen er ændret fra D-ring til Micro-lock klik system, som er meget nemt at bruge. Også med handsker

   For brugeren af hjelme er ventilation meget vigtig. Ventilationen i den nye hjelm er blevet bedre. Når solen får magt, når temperaturen udenfor hjelmen stiger, er det såvel rart som vigtigt, at man kan få luft ind og køle hjernen.

  Men også når luftfugtigheden er stor, er den bedre luftgennemgang mærkbar. Begge hjelme er monteret med Pinlock systemet, men selv med ”dobbelt glas” kan der være dug problemer.

   Brillebærer, som jeg, har også problemer med at briller dugger når det regner. Øget luftgennemstrømning reducerer problemet med brillerne, men også her må det bedre system i S2 dog give fortabt af og til. I hvert fald hos mig. Men det kan skyldes en ”bygningsfejl”, som jeg i så tilfælde må bebrejde mine forældre, men den vinkel borbigår jeg i tavshed i denne historie.


I beskrivelserne af hjelmen mener Schuberth de tider er forbi hvor regnvand kryber ind mellem visir og yderskal. På såvel S2 som C3 Pro er ”gummi læben” visiret lukkes imod når det klappes ned, ændret, men personligt har jeg flere gange oplevet vand der langsomt men sikkert siver forbi og irriterer på indersiden af viseret. Jeg vil ikke sige det er en ommer, men kære Schuberth, I må gerne arbejde videre med denne opgave. På forhånd tak.

Derimod er der ingen tvivl overhovedet om montering/fastgørelsen af visiret. Det er blevet nemt. Ubegribeligt nemt. Og sikkert. Rigtig mange af de kilometer jeg kører, køres med åben hjelm. Og jeg har aldrig (som i aldrig) oplevet visiret er blæst af, eller er blevet beskadiget fordi det har været åbent under kørsel. Samtidig har visiret heller ikke på noget tidspunkt forårsaget øget, eller anderledes turbulens omkring hovedet. Faktisk har jeg første gang til gode, hvor jeg oplever det gør en forskel at køre med visiret oppe eller nede. Altså lige bortset fra at der er en anden lyd i højtalerne og bedre aircondition med visiret oppe! Men det skyldes vist mest min motorcykels udstyr, altså vindskærmen og dennes udformning.

      I stedet for det klare, med Pinlock monterede, visir, bruger jeg at køre med solvisiret slået ned. Solvisiret, den indbyggede ”solbrille” har jeg været meget glad for fra første dag jeg skiftede over til at bruge Schuberth hjelm.

   Solvisiret (ens for S2 og C3 Pro) er indbygget i hjelmen og fungerer via kabel.

Mange af mineture foregår ad grusede og sandede veje, og jeg havde i starten bange anelser omkring betjeningen af solvisiret, når fint støv, hvirvlet op af forankørende, ramte min hjelm. Ville det fine støv sætte sig i betjeningsgreb og kabel? Min frygt blev gjort til skamme. Selv efter rigtig mange kilometer hvor jeg har kørt i sporet efter mine off road venner (og jo, de er stadig mine venner, selv om jeg har ædt mange kilo af det støv deres knoppede dæk har hvirvlet op) har hverken flyvesand fra Vesterhavets flade strande, støvet fra Polens tørre skove eller det fine stenmel på Norges skønne fjeldveje forhindret, endsige besværliggjort betjeningen af solvisiret. Godt gået Schuberth. En detalje som virkelig betyder noget for chauføren.

   Hjelmens sikkerhed har jeg ikke været inde på endnu, men jeg kan bevidne at en Schuberth S2 beskytter dit hoved!


   I foråret 2013 var jeg uheldig at vælte i et sving hvor en landmand havde tabt noget kunstgødning. De små hårde hvide kugler der lå i solens spejling i asfalten, befandt sig pludselig mellem asfalt og dæk, hvilket fik motorcyklens forreste hjul til at forsvinde under mig. Endog med en hastighed jeg ikke registrerede. Resultatet blev, at jeg røg i asfalten uden varsel. Hovedet knaldede som noget af det første i den sorte belægning, som ikke gav sig en millimeter.

   Lægen på skadestuen mente jeg skulle prise mig heldig. Hvis ikke S2 hjelmen havde gjort hvad den er skabt til, ville mit kæbe- og hageparti ha set grusomt ud, og givet arbejde til kirurgerne, forklarede han. En påstand hjelmen kunne "bevise", idet skrammerne på hjelmens kæbeparti og visir talte deres tydelige sprog. Jeg slap med knubs og blå mærker på kroppen samt et blåt øje, fordi hjelmen ”skubbede” min brille ind i kinden da asfalten kom farende op i hovedet på mig.

   Så ”Ja”, hjelmen virker og jeg er meget glad for jeg har en god hjelm.

Schuberth SRC system


På min S1 Pro havde jeg monteret et Scala Rider kommunikations udstyr, således jeg kunne ”samtale” med min kæreste, når vi fulgtes ad på hver vores motorcykel. En investering jeg var meget glad for og fuldt tilfreds med.

   Mine forventninger var superhøje, da jeg blev introduceret til Schuberth SRC system. Et kommunikationsystem, som udover at indeholde mulighed for at trådløs Bluetooth kommunikation med op til 2 andre, også indeholder radio, og selvfølgelig kan modtage signal fra GPS og telefon. Systemet er praktisk, flot og næsten usynligt monteret i den støjdæmpende krave på hjelmen. Systemet er meget nemt at eftermontere, og hjelmene C3, C2, Concept, S2 og C3Pro, er alle forberedte til kraven, med indbygget ledningsnet og antenne, gemt under foringen. Når kraven med SRC'systemet skal montere, får systemet forbindelse til antennen, ved at klikke de to kontakter sammen.

   Og det virker, kan jeg hilse og fortælle. Efter jeg har kørt med systemet hele sæsonen, kan jeg helt klart anbefale Schuberths SRC system. Stand by tiden er lang, helt op til en uge, lover Schuberth, påstanden holder. Desuden er den effektive operative tid lang, og passer fint til de fleste behov. Således har jeg flere gange kørt med radio tændt i 6-9 timer pr. dag, uden at løbetør for strøm. Ligeledes har jeg ved flere lejligheder haft anlægget tændt hele dage med en del snak og masser af afbrydelser fra GPS’en, uden jeg har ladet op indimellem.

  Radioen, som jeg bruger rigtig meget nu (i modsætning til tidligere hvor jeg aldrig hørte anden ”musik” end den der kom ud af potten på min motorcykel), virker godt. Fra tid til anden kniber det med at fastholde stationerne, til trods for den indbyggede RDS funktion. Heldigvis er det muligt at betjene knapperne (på kraven) med handsker, således at det er muligt manuelt at finde en anden station eller samme station et andet sted på skalaen.

   Også den indbyggede AGC teknologien, der justerer volumen automatisk i forhold til hastighed og støjniveauet uden for hjelmen, virker upåklageligt. Bemærk venligst også at radioen sender i stereo. Herligt at høre noget fed rock eller soft blues med stærke stereoeffekter medens man kører motorcykel.


   En vigtig detalje er, hvorledes man bedst vedligeholder eller passer på sit batteri, de måneder man ikke bruger sin hjelm, hvor batteriet er indbygget i kraven. Jeg har spurgt Lars hos Toftlund Mc, hvordan jeg bedst holder liv i det indbyggede batteri vinteren over. Lars forklarer at det er samme procedure som med batteriet på motorcyklen. Sørg for at aflade og lade batteriet med passende (kortere) mellemrum frem til foråret, så holder batteriet sig bedst! Et råd jeg vil følge, og laver selvfølgelig en reminder i min kalender, således jeg husker det, hen over vinteren.

Schuberth C3 Pro


Efter mange år hvor jeg udelukkende har benyttet integralhjelm, var det med nogen skepsis jeg tog mod opgaven at prøve en C3 Pro,flipup hjelm. Altså en styrthjelm hvor hagepartiet kan vippes op i panden.

   Men selvfølgelig sagde jeg ja-tak til at prøve én. Selv uden flere års erfaringer med flipop hjelm, kan jeg fastslå at Schuberth har glemt at nævne et par ting i deres ”varefakta” når det drejer sig om flipop sortimentet.

   Ingen der har kigget rundt på min hjemmeside, kan se jeg har en (u-)vane med at lave billeder medens jeg kører! Fra tid til anden fortæller min 6. eller 7. sans mig, at dette kan sammenlignes med at tale i, eller skrive sms’er på en mobiltelefon. I hvert fald er det ikke ufarligt. Og jeg vil på det bestemteste fraråde at fotografere under kørslen.

   Lad det blive mellem dig, kære læser og mig, men jeg har faktisk flere gange været tæt på at forulykke, fordi jeg var for optaget af at fotografere hvad der foregik foran eller bagved mig. Derfor: lad være med at fotografere medens du kører!

   Men, hvis du gør, kan jeg anbefale en flipop hjelm! I modsætning til integralhjelmen, tillader klap-op-hjelmen at kameraet kommer meget tæt på øjet. Altså en mulighed for rent faktisk at ”se” hvad der kommer med på billedet, hvis man kan kigge gennem søgeren! Men igen, lad være, for det at dække udsynet med et kamera


er absolut utilladeligt, strengt forbudt og extremt farligt, så la’ vær’!

   I stedet vil jeg fremhæve at med en flipop hjelm kan man kysse sin kæreste (kone, hustru, what ever). En lille detalje som jeg har erfaret er meget værd. For, hvem gider tage hjelmen af, bare fordi man lige har glemt at kysse kæresten farvel? Næ, op med klappen, og der er fri adgang til kyssetøjet! Nemmere kan det ikke blive

   Som brillebærer er det også behageligt at bruge C3 Pro hjelmens mulighed for at klappe hagepartiet op. Hjelmen glider nemt på og af hovedet uden at brillerne skal fjernes. En funktion som fungerer rigtig godt, og som er nem at vænne sig til. Jeg har én gang glemt at tage solbriller på efter integralhjelmen var sat på plads på hovedet. Selvfølgelig nåede jeg at trille nogle meter, og kunne – da jeg opdagede jeg manglede solbrillerne – konstatere mine solbriller ikke lå på bagsædet, men nu på asfalten, ..... og de fyldte ikke meget i højden!

   Vægten på C3 Pro er oplyst til 1570 g, eller ca 120 g mere end S2. Ærgerligt, men låsemekanisme m.v. vejer

selvfølgelig noget, så det er forståeligt. Og jeg har ikke bemærket forskellen, forstået således, at jeg ikke har tænkt

over om den vejer mere eller mindre, fordi jeg ikke har kunnet føle de ekstra 120 g, når jeg har skiftet mellem de to

hjelme. Men i teorien er det den forkerte vej at bevæge sig.

Generelt


Til hjelme fra Schuberth kan man – ligesom til rigtig mange andre hjelme – få forskellige tonede visir. Jeg har prøvet at køre med et tonet visir, men det bryder jeg mig ikke om. Et tonet visir viser virkelighed i ”forkerte” farver. Visiret jeg prøvede virkede ok i sollys, dog således at farverne forandrede sig efter hvor meget hovedet hældes i forhold til horisonten, hvilket forvirrende mig. I aftenskumring synes jeg det er decideret ubehageligt. Udsynet er stadig acceptabelt, men det tonede visir giver omgivelserne nogle underlige psykedeligske farver, så jeg måtte tænke tilbage, for at huske om nogen havde puttet LSD i min aftensmad. Landskabet så totalt 60'er agtigt ud. Derfor ”nej tak” til tonet visir i min hjelm.


   Der er 4 (fire) års garanti på en Schuberth hjelm købt hos en dansk forhandler! Og skulle uheldet være ude efter dig, kan du købe en ny hjelm, mage til den du havde på ved ulykken, til en tredje del af nyprisen. Der er et par krav tilknyttet denne forsikring, bl.a. skal hjelmen være under tre år, du skal have din kvittering og være registreret på Schuberth’s mobilitetsprogram på nettet. Registrering er gratis, og bestemt en behagelig sikkerhed og et godt tilbud fra producenten.


   Min  konklussion efter flere sæsoner hvor jeg har kørt med både S2 og C3 er, at jeg er rigtig godt tilfreds med de to hjelme. Det er svært for mig at vælge hvilken er bedst, fordi de begge har deres fordele.

   Blandt mine krav til en hjelm er, at den skal være behagelig, den må ikke være eller føles tung, den skal lukke mest mulig støj ude, samtidig med den give mig en fornemmelse af mit hoved er placeret i den bedste "hjelm" der findes, og skal (hvis uheldet er ude) beskytte mit hoved maximalt mod hændelser, der truer med at ødelægge hvad der gemmer sig bag håret.


    Schuberth hjelme opfylder disse krav, og derfor kan jeg helt entydigt sige, at jeg ikke bekymrer mig om mit hoveds sikkerhed når jeg kører motorcykel, for min S2 eller C3 Pro hjelm passer på det. Og det endda med sød musik i ørerne.


   Skulle du - efter at have læst dette, eller måske fordi du har hørt så meget andet godt om Schuberth hjelme, have fået interesse i at vide mere, prøve én eller måske har du allerede bestemt dig for en Schuberth, kan jeg fortælle at Toftlund Mc, Koldingvej 24 i Toftlund, er forhandlere af Schuberth  hjelme Du vil være i gode hænder, hvis du vælger at handle der.



Til toppen/menu